Met meer dan 25 jaar ervaring bij verschillende internationale farmabedrijven schakelde Marc Denayer al diverse trainers in, meestal in verband met de diensten Drug Safety en Medical Affairs, waarbinnen zijn medewerkers vaak voor uiteenlopende uitdagingen komen te staan. “Bart toont hoe ze daaraan het hoofd kunnen bieden, mét succes.”

Marc: “Doorheen de jaren schakelde ik Bart al meerdere keren in, op verschillende domeinen: van assertiviteit over presentatietechnieken tot onderhandelen. Daarbij kwamen er steevast een aantal dingen terug. Om te beginnen is er de persoonlijke aanpak. In plaats van een standaard opleiding af te rammelen, kiest Bart er resoluut voor om een opleiding telkens op de specifieke situatie af te stemmen. Zo vroeg hij tijdens een intakegesprek aandachtig naar de uitdagingen waar mijn afdeling mee geconfronteerd werd en naar welke doelen we wilden bereiken.”

“Bart is een geboren luisteraar”, vindt Marc. “Hij investeert voldoende tijd om de echte bekommernissen te begrijpen en brengt zo de achterliggende oorzaken in kaart. Op die manier drong telkens hij tot in de kern van het probleem door, bakende hij heldere doelstellingen af en bepaalde hij wat er nodig was om die te bereiken.”

Meteen toepasbaar

“Op basis van de intakegesprekken ging Bart aan de slag en werkte hij een training uit. Die was in lijn met de organisatie, zodat mijn medewerkers de aangeleerde technieken konden toepassen binnen de waarden en cultuur van het bedrijf. Je ziet dat Bart erg ervaren is omdat hij telkens vlot kon reageren op vragen, ook vragen die bijvoorbeeld niet rechtstreeks met het trainingsthema te maken hadden.”

“De trainingen waren niet alleen waardevol, maar ook aangenaam om te volgen. Aan de hand van tekeningen, oefeningen en muziek slaagde Bart erin om medewerkers actief te betrekken, ook wanneer het publiek bij de aanvang iets terughoudender was. Van saaie, eindeloze PowerPointpresentaties was nooit sprake.”

Houvast op én naast de werkvloer  

De reacties op de training van Bart waren dan ook steevast lovend. “Mijn teamleden kregen naast duidelijke doelstellingen ook advies voorgeschoteld om die te bereiken. De opleidingen boden concrete hulp, niet alleen op de werkvloer, maar ook in hun privéleven. Kortom: Bart geeft trainingen met impact.”

In een notendop

Enkele jaren geleden stond Marc voor een allesomvattend project voor het ontwikkelen van een nieuwe organisatie over verschillende continenten. “Daarbij kwamen niet alleen soft skills aan te pas, maar ook een deel strategie, interne processen en procedures. Daarom deed ik een beroep op afzonderlijke trainers, waaronder Bart. Ook al kenden zij elkaar niet, toch verliep de samenwerking op rolletjes. Voor mij een extra bewijs dat Bart een echte professional is.”

Wil jij ook BrainTrain inschakelen voor een training?

Ontdek dan snel ons aanbod!